TTouch© bodywraps

De lichaamsbandage houdt niet in dat je  bandages om je paard heen gaat knopen maar dat je, je paard bewust laat worden van zijn/ haar lichaam. Wie wilt dat nou niet?

Enkele voordelen uitgelicht:
- Creëert grenzen om een paard te helpen rustiger te blijven in spannende situaties.

- Helpt de balans te (be)houden.

- Verbindt het hele lijf met elkaar.

- Helpt paarden die gespannen zijn, snel schrikken of nerveus zijn voor geluiden en objecten achter hen. (Mooi om i.c.m. een cranio sacraal sessie uit te voeren)

- Je creëert een veilig gevoel in elke situatie!

Een paard dat dat meer ontspannen, actiever en met meer achterbeen gaat lopen door enkel een verbandje eromheen te knopen, wordt vaak gezegd maar dit is in een nutshell en in Jip en Janneke-taal, maar heeft wel degelijke voordelen in het werk (zoals je hierboven al hebt kunnen lezen)!

Je kan het namelijk inzetten tijdens rijden, grondwerk, tijdens een balkenles, rondje om wandelen en het longeren. Het mooie van het gebruik tijdens het longeren is dat het geen hulpteugel is waarin het paard wordt gedwongen in een bepaalde houding/positie te lopen, het paard zoekt zijn/haar natuurlijke houding daarin op. Tevens is het een perfecte uitkomst voor hypermobile/sensibele paarden!

De wraps worden gebruikt in korte sessies en opgebouwd naar het eventuele grondwerk, longeren of onder het zadel. Soms is het nodig dat de eigenaar ook ingewikkeld word, dit ter bevordering van het totale plaatje!

Mocht je interesse hebben in een Bodywrap sessie tijdens de training (rijden of longeren) dan kun je dit uiteraard aangeven bij het maken van een afspraak. De tarieven kun je hier vinden.

Hierboven zie je links het paard in haar natuurlijke houding lopen (gewicht op de voorhand) en rechts het paard in stap omringd door de full body wrap! Haar balans wordt over haar hele lichaam verdeeld door de geplaatste wrap!

©2023 Equine Sports. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode Cookies
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin