Blog

 

Op 05-09-2020 mochten wij een clinic verzorgen in Nieuw-Loosdrecht! We werden ontzettend leuk ontvangen door de contactpersoon op een prachtige stal.

We hebben weer 2 mooie passende parcoursen weten uit te zetten en kregen een leuke club (25 deelnemers!) aan deelnemers van verschillende klassen, disciplines en rassen!

De parcoursen lagen weer zo...

Wist je dat het voor iedere eigenaar belangrijk is om de anatomie van de hoef te "kennen". Je hoeft geen pro te zijn maar je kunt wel je oog trainen om verschillen en veranderingen waar te nemen, sterker nog je kunt ook op tijd waarnemen voordat het de kans krijgt om zich te ontwikkelen tot grote problemen of kreupelheid.

Heel veel mensen beginnen steeds meer het nut te in te zien van kruiden voor je paard! En het leukste is, ze groeien misschien wel gewoon in je achtertuin!

Hoe kun je nou je paard lekker verwennen en dat het ook nog gezond is?!

Ikzelf heb een grote speciekuip in mijn achtertuin gezet waar ik een...

Het is buiten nog ontstuimig weer, maar als je lekker aan het poetsen bent zul je het willicht al wel gemerkt hebben... Rond vliegende haren! En of ze nou wit, bruin of zwart zijn al snel zit niet alleen je paard, maar ook je poetsspullen, de stal en jijzelf bedekt onder een laag haar. De vacht van je paard...

Binnenkort mag ik samen met collega-instructie Evelyn een clinic verzorgen, tijdens de les ligt er een leuk uitdagend balken parcours klaar waarbij je instructie zal krijgen.

De kop van Noord Holland is opgeschikt door de infectieziekte droes!

Met deze warme dagen is er een nationaal hitteplan afgegeven! Niet alleen voor mensen maar ook voor dieren! Hieronder een aantal tips om je paard zoveel mogelijk verkoeling te geven!

Niks is fijner dan je paard lekker te zien eten van de grond of van de bomen, maar hoe weet je nou of het niet giftig is?
Hieronder een lijst met een aantal genoemde planten/struiken en bomen welke niet goed zijn voor je paard.
Struiken:

Als ik zeg kruiden, denken de meeste mensen aan kruiden die je over het eten gooit. Maar dit onderwerp gaat over de diverse kruiden(planten) die in jouw weiland groeien! De meeste zeggen, ja maar op mijn weiland groeit gras, oke... maar heb je wel eens verder gekeken dan enkel gras?
Groeien er bijvoorbeeld paardenbloemen? Klaver? Brandnetels? Dit...